tiistai 23. kesäkuuta 2009

Shinaria

Ensimmäinen laitesukellukseni Välimerellä! Kreetan matkaa ennen otin yhteyttä Paradise Diving Centeriin ja matkan aikana ilmoittauduin mukaan sukellusreissulle. Reissu tehtiin Rhethymnonista toiselle puolelle saarta Shinariaan mutta ajomatka oli onneksi vain puoli tuntia. Mukana oli myös pari muuta kokeneempaa sukeltajaa.



View Larger Map

Shinariassa oli mukava vaalea ranta, ei paljoa turisteja ja jyrkät (mutta ei kovin korkeat) kallioseinämät reunustivat merenpoukamaa jossa sukellus tapahtui. Paikalla oli toinenkin sukellusporukka. Pohja muodostui suurelta osin kivistä ja merenalaisen luonnon muodostelmista joten näkyvyys oli erittäin hyvä (~20-30m). Suoritimme kaksi sukellusta joista molemmat olivat pitkiä ja loivia eikä näinollen varsinaista erillistä turvapysähdystä tarvittu nousuun.

Ensimmäisessä sukelluksessa tehtiin pitkä lenkki jonka päässä, vain hiukan lahden poukaman ulkopuolella, sijaitsi tunneli joka lähti 16m syvyydestä ja päätyi n. 10m syvyyteen. Merenpohjassa tunnelin suuaukolla tapasimme tummameriahvenen joka oli lähemmäs metrin mittainen ja suurin tähän asti näkemäni kala. Ahvena kuitenkin pötki pakoon meidän tullessa lähemmäs. Tunneli johon menimme peräkanaa oli aika kapea ja rinnakkain ei olisi mahtunut sukeltamaan, tunsinkin loppuvaiheessa miten säiliö rapsutteli seinämää pari kertaa. Tunneli oli todella hieno kokemus, auringonvalo paistoi pinnalta valaisten seinämät joita pitkin kultakalat parveilivat. Kuplat kimmelsivät tunnelin katossa.

Toinen sukellus oli samantapainen kuin ensimmäinen mutta sukelsimme vapaammin pohjaa tutkien. Löysimme suuria merisiilejä sekä isoja mustia sieniä jotka olivat pehmeitä ja joita käytetään ihan pesusieninäkin. Pohjalla pyöri iso joukko värikkäitä riikinkukkokaloja sekä muita pieniä minulle tuntemattomia kaloja. Kävimme parissa kohtaa lähellä syvempiä rotkoja jotka näyttivät ulottuvan muutaman kymmenen metriin syvyyteen, halu sukeltaa syvemmälle oli todella kova :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti